Ja, hvem er Britt egentlig? Jeg er født og opvokset i Svendborg (i østre bydel). Mine første 10 år i folkeskolen foregik på Nordre skole. Derefter startede jeg på Svendborg Handelsskole, for mine planer for fremtiden var at læse til revisor

britt2

Efter flere besøg hos min daværende frisør Ole Kruger kom jeg i tvivl om min fremtid. Dels blev han ved med at opfordre mig til at blive frisør, og dels havde jeg fået øjnene op for faget. Jeg har altid godt kunnet lide aspekterne ved, hvad håret gjorde ved en persons udseende, og så sætter jeg enorm pris på det kreative islæt samt den personlige kontakt med masser af forskellige mennesker. Så efter flere opfordringer og en læreplads på hånden, tog jeg beslutningen og sprang fra Handelsskolen.

Nu var det en realitet: jeg kastede mig ud i frisørfagets verden 🙂

Ole Kruger slog sig sammen med Lene West, så pludselig var jeg elev i en salon med 9 ansatte. Lene West udlærte mig efter 3 år. 3 spændende år med benhårdt arbejde, men samtidig noget jeg har taget med mig fremover. 30. juni 1986 blev jeg udlært hos Lene West, og det første år som udlært frisør arbejdede jeg i en salon i København, hvorefter jeg vendte tilbage til Svendborg som assistent hos Lene West.

Salon Britt starter

I 1990 traf jeg en vigtig beslutning: jeg ville være selvstændig frisør. Salon Britt blev startet af mig selv ene mand, og jeg havde en ide om jeg skulle være alene. Efter 2 år havde jeg 6 ansatte.

Hele vejen igennem havde jeg 3 elever ad gangen. Elever giver nemlig nogle super input, som jeg elsker. Efter en pause som selvstændig på 6 år, savnede jeg det selvstændige liv igen: det at udvikle mig kreativt, prioritere mine kunder højt, dvs. have god tid til dem – dette stod på min personlige ønskeseddel. Jeg havde/ har så mange ideer omkring det at være frisør, så jeg måtte i gang igen 🙂

Pjusk og strit startede jeg i november 2010, denne gang med en helt klar ide om, at jeg skulle være alene i ”butikken”. Nu skulle der være tid til hver en kunde, servicere dem, hygge omkring dem, så de virkelig havde en fornemmelse af at det var den enkelte kunde, der var i centrum. Jeg lovede mig selv, at uanset hvor travlt jeg evt. ville få, måtte jeg ikke gå på kompromis med min tid til hver enkelt kunde. Dette løfte har jeg overholdt lige fra starten af. Hvis der bliver for meget tryk på, arbejder jeg hellere lidt længere nogle af dagene, og derfor jeg har holdt fast i princippet om fleksible åbningstider!

Når kalenderbladet siger juni 2016, har jeg været udlært i 30 år, og ikke en eneste dag har jeg fortrudt mit valg af frisørfaget som levebrød. Jeg elsker mit job, mine kunder og mine kollegaer, som jeg tager på kursus med. Jeg bruger rigtigt meget tid på mit job, for jeg kan slet ikke lade være. Heldigvis bakker min familie mig op, for de ved, at jeg elsker hver dag jeg er i gang i min egen frisørsalon på Thurø ved Svendborg.

Men hvem er Britt egentlig?

Hvem er jeg ellers, spørger nogen måske. Jeg er en meget udadvendt, selvstændig, stædig, vellidt smilende positiv person. Jeg ser ikke nogle problemer, men vælger i stedet at tage udfordringer op. Jeg er nemlig ikke bange for udfordringer. Hvis jeg går i gang med noget, gør jeg det helhjertet. Jeg tror på sagen og giver ikke op. Som det måske kan skimtes i disse linjer, er jeg nok en person, der ikke sidder stille ret længe ad gangen!

Jeg blev fuldtids ”mor” for 8 år siden. Min mands datter flyttede ind som 3-årig. Hende har jeg taget helhjertet til mig (og omvendt). Jeg har ingen børn selv, så hun er mit et og alt. Min sparsomme fritid bruger jeg på golf sammen med min mand og datter. Jeg har spillet denne pragtfulde sport siden 1993, dog med en kort pause. Golf er en sport, der passer mig fint, for der på banen med 18 skønne huller får jeg lukket af fra mit job. Det trænger alle nemlig også til – også selv om man føler sig så privilegeret, som jeg gør.

 Lige fra DAD til Rasmus Seebach

Hvis jeg en gang imellem skal synge med på noget musik, kan man roligt sige, at jeg har en bred musiksmag. Jeg hører lige fra DAD til Rasmus Seebach! Her på faldrebet vil jeg røbe en hemmelighed: jeg elsker at synge, men jeg forskåner mine medmennesker, så det er ikke noget du vil riskere at blive udsat for næste gang du besøger mig i Salon Pjusk og Strit!